martes, 19 de mayo de 2009

TDT, a Mataró...

NOTÍCIES
AGENDA
Estudiants de l'ETSE ajudaran la gent gran a sintonitzar la TDT
TDT 29.04.2009 Investigar - Un grup de 10 estudiants de Telecomunicacions de l'Escola d'Enginyeria de la UAB (ETSE) participa en la iniciativa "fes-te voluntari TDT" a Mataró.

Mataró i Segòvia seran les primeres poblacions d'Espanya que viuran "l'apagada analògica". El proper mes de juliol deixaran de rebre el senyal analògic de televisió i només es podrà veure la programació si hi ha instal·lat un sintonitzador de Televisió Digital Terrestre (TDT).

Al llarg d'aquests propers mesos, un grup de voluntaris, entre ells 10 estudiants de la UAB, visitaran col·lectius en risc d'exclusió social (persones dependents, jubilats i pensionistes), tant a llars d'avis com a domicilis particulars, per tal d'avaluar les característiques de la instal·lació de TV, prendre nota de les necessitats per sintonitzar la televisió digital, i instal·lar-la en cas que sigui possible.

La UAB ja està formant el grup de voluntaris que participarà en aquesta iniciativa. Els estudiants, com a contrapartida, rebran crèdits de lliure elecció, avantatges en els transports municipals de Mataró i facilitat per a promocionar els seus currículums en el sector audiovisual.

Es tracta d'una iniciativa del Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics en Telecomunicacions de Catalunya (COETTC), amb el suport del Ministeri d'Indústria a través de l'organisme Impulsa TDT.

Ajuntament de Mataró, més informació.

Potser a l'últim moment, haurà una modificació per les dates previstes a l'apagada de la senyal analògica, que de moment està prevista pel 30 de Juny 2.009, sigui com sigui... l'iniciativa es força interessant i treu d'un munt de incerteses a les persones amb dificultats !!!

1 comentario:

elbosquefantasma dijo...

Que diferencia, vamos, que "Un grupo de experto, a nivel internacional", " Un proyecto líder en telecomunicaciones", Sería la versión en Calafellà a todo esto del TDT.
Símplemente que para poner lo que haga falta para tener TDT, el ayuntamiento de Calafell, no tiene un centim. Que tiene que venir alguna partida presupuestaria de fuera a cubrir esa necesidad de la población. si es que esto da para lo que da.